Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačica na kapuste

03.12.2018 (43/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Kačica na kapuste
1 fotografia v galérii
Kačica na kapuste
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kačica, 500 g kvasenej kapusty, 500 ml hydinového vývaru, 1 jablko, 1 cibuľa, 40 ml rastlinného oleja, 1 lyžica cukru, 200 ml bieleho vína, 100 g anglickej slaniny, soľ, 2 lyžice rasce

POSTUP:

1. Kačicu rozdelíme na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme rascou. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. V pekáči rozohrejeme olej, orestujeme na ňom cibuľu, pridáme porcie kačice a podlejeme vývarom. Zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C dusíme asi 60 minút do polomäkka. Ak chceme mäso chrumkavejšie, môžeme ho najprv opiecť z každej strany na panvici a potom dopiecť v rúre približne 35 minút.

2. Kapustu necháme odkvapkať a osladíme ju. Jablko ošúpeme, vykrojíme jadrovníky, nastrúhame a zamiešame s kapustou. Pridáme ku kačici, podlejeme vínom a ďalej dusíme.

3. Plátky slaniny nakrájame na kúsky a rozložíme ich na jednotlivé porcie. Bez pokrievky necháme ešte 15 – 20 minút pri teplote 210 °C dopiecť.

 

Biely dom rozžiarila vianočná výzboda: Takto vyzerajú Vianoce amerického prezidenta!
Kým na „východnom fronte“ Ukrajiny muži v uniformách bojujú za ideály, na „západnom“ drankajú úplatky
Chovali priadku morušovú, Mária Terézia im darovala les. Prvým ropným vrtom v Československu sa chvália dodnes

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×