Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mliečno-vanilkové fondue

01.12.2018 (42/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Mliečno-vanilkové fondue
1 fotografia v galérii
Mliečno-vanilkové fondue
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 žĺtkov, 1/2 vanilkového struku, 300 ml mlieka, 50 ml ovocného likéru, 100 g práškového cukru, croissanty na podávanie

POSTUP:

1. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Vanilku prerežeme na polovicu, vyškrabeme dužinu, ktorú dáme do mlieka a privedieme do varu. Horúce mlieko za stáleho miešania prelejeme do žĺtkovej masy, omáčku znova zohrejeme, ale už nevaríme. Ochutíme ovocným likérom.

2. Masu prelejeme do hrnca na fondue, udržiavame v teple na variči. Podávame s kúskami croissantu, prípade s nadrobno nakrájaným čerstvým ovocím.

 

Hŕstková polievka s klobásou
Pri kravách majú kráľovské platy: Navštívili sme družstvo, kde dojičky zarábajú 1 400 eur!
Tesla sa zamerala na domácich miláčikov: Špeciálna technológia ich ochráni v aute

 

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×