Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Arašidová pochúťka

25.11.2018 (42/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 10 porcií
Arašidová pochúťka
1 fotografia v galérii
Arašidová pochúťka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g práškového cukru, 250 g tuku na pečenie, 5 vajec, 130 g neosolených arašidov, 4 lyžice hrubej múky, 2 lyžice rumu, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a múku na posypanie plechu

Poleva: 150 g práškového cukru, 50 g masla, 2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, nasekané arašidy na ozdobenie

POSTUP:

1. Cukor, tuk a žĺtky spolu vyšľaháme. Zľahka striedavo zamiešame múku s práškom do pečiva, arašidy, kakao a rum. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na plechu.

2. V mise vymiešame cukor, rozpustené maslo, vodu, kakao a rum na hladkú polevu a natrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec ozdobíme nasekanými arašidmi.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

 

Banícke mestečko motivuje mladé rodiny 300-eurovým príspevkom pri narodení dieťaťa
Lahodný hokkaidový šalát
Mal ísť domov, ale nohy ho viedli inam. Vďaka tomu zachránil ľudský život!

 

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×