Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekané plnené žemle

19.11.2018 (41/2018) 
Príprava: 15 minút; Množstvo: 5 porcií
Zapekané plnené žemle
1 fotografia v galérii
Zapekané plnené žemle
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

5 kusov žemlí, olej, 1 červená paprika, 1 cuketa, 4 jarné cibuľky, 3 olúpané, paradajky, 1 žltá paprika, 300 g hlivy ustricovej, hríbové korenie, cesnak, petržlenová vňať, 100 g tvrdého syra

POSTUP:

1. Žemle prerežeme, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky. Opražíme na suchej panvici.

2. Zeleninu očistíme, nakrájame na malé kúsky, premiešame s korením, cesnakom a opražíme na cibuľke. Primiešame vnútro žemlí a petržlenovú vňať. Zmesou naplníme žemľové misky.

3. Poukladáme na plech, posypeme syrom a dáme zapekať na 20 minút do vyhriatej rúry.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 

Biely dom rozžiarila vianočná výzboda: Takto vyzerajú Vianoce amerického prezidenta!
Kým na „východnom fronte“ Ukrajiny muži v uniformách bojujú za ideály, na „západnom“ drankajú úplatky
Chovali priadku morušovú, Mária Terézia im darovala les. Prvým ropným vrtom v Československu sa chvália dodnes

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×