Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové crumble

13.11.2018 (40/2018) Príprava : 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Jablkové crumble
1 fotografia v galérii
Jablkové crumble
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

5 veľkých jabĺk, 150 g hladkej múky, 30 g ovsených vločiek, 90 g masla, 60 g hnedého cukru

POSTUP:

1. Očistíme a nakrájame jablká na tenké plátky. Zapekaciu misu vymastíme maslom a poukladáme do nej jablká.

2. V mise zmiešame rukou múku, vločky, maslo a cukor na posýpku. Zmesou posypeme jablká a dáme zapiecť na 30 až 40 minút do rúry vyhriatej na 170 °C, kým je posýpka zlatistá.

3. Môžeme podávať so zmrzlinou alebo samostatne.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 až 40 minút

Náš tip: Ak chcete mať jablká menej chrumkavé, môžeme ich pred tým, ako ich dáme do misy, uvariť v hrnčeku s trochou vody a troškou cukru 2 až 3 minútky. Ak nechceme použiť veľa múky, môžeme dať viacej ovsených vločiek.

 

Noc v byte sa zmenila na horor: Spomienka na desivý okamih z tela nezmizla ani po 5 rokoch!
Ako nás zasiahne odchod Británie z EÚ? Tri príbehy Slovákov, ktorých sa brexit bytostne dotkne
„Dnes je, málo ľudí, ktorí jedia na základe hladu. Skrátka jeme, aj keď nie sme hladní,“ tvrdí odborník

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×