Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dusený králik so slivkami

11.11.2018 (40/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Dusený králik so slivkami
1 fotografia v galérii
Dusený králik so slivkami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 králik, 2 petržleny, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 1 cibuľa, olej, 2 lyžice cukru, 100 g slaniny, 4 sušené slivky, 250 ml tmavého piva, soľ, citrónová šťava, krajec chleba

POSTUP:

1. Králika prešpikujeme slaninou, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme na 30 minút odležať. Na tuku rozpustíme cukor, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a orestujeme do zlatista. Zalejeme pivom a vložíme porcie králika. Dusíme domäkka.

2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme nastrúhaným krajcom tvrdého chleba. Povaríme a precedíme.

3. Do omáčky dáme vykôstkované namočené sušené slivky a porcie králika. Spolu ešte chvíľu povaríme a dosolíme podľa chuti.

Náš tip: Ak máme iba naporciovaného králika, môžeme ho vykostiť a slaninu do neho zabaliť.

 

Biely dom rozžiarila vianočná výzboda: Takto vyzerajú Vianoce amerického prezidenta!
Kým na „východnom fronte“ Ukrajiny muži v uniformách bojujú za ideály, na „západnom“ drankajú úplatky
Chovali priadku morušovú, Mária Terézia im darovala les. Prvým ropným vrtom v Československu sa chvália dodnes

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×