Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zeleninové rezne s tekvicovou omáčkou

07.11.2018 (39/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 4 porcie
Zeleninové rezne s tekvicovou omáčkou
1 fotografia v galérii
Zeleninové rezne s tekvicovou omáčkou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, ružičkový kel, jarná cibuľka), 3 vajcia, 100 g ovsených vločiek alebo polohrubej múky, bylinková vegeta, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, strúhanka, olej

Omáčka: 600 – 700 g očistenej tekvice, 2 lyžice vegety, 250 g šľahačkovej smotany, 1 lyžička nasekaného kôpru, citrónová šťava, štipka cukru

POSTUP:

1. Uvarenú zeleninu zomelieme, pridáme cesnak, ovsené vločky, vajcia, vegetu, petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme postáť, aby vločky napučali. Mokrou rukou spravíme guľky, obalíme v strúhanke, prstami roztlačíme a poukladáme na vymastený pekáč. Pečieme na 180 °C asi 25 minút.

2. Tekvicu dáme variť s vegetou. Po 20 minútach ju rozmixujeme, prilejeme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Omáčku dochutíme kôprom, citrónovou šťavou a štipkou cukru.

3. Podávame s celozrnnou knedľou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 45 minút

 

Exmanžel na následky pracovného úrazu zomrel. Kedy má človek právo na priznanie pozostalostnej úrazovej renty?
Záhady travertínovej kopy: Svetový unikát predal jeho nálezca len za sto korún
Tekvicová polievka s granulkami

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×