Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzske toasty

03.11.2018 (39/2018) Príprava: 10 minút; Množstvo: 2 porcie
Francúzske toasty
1 fotografia v galérii
Francúzske toasty
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Náplň: mäkký syr ricotta, jahody, med

Na obalenie: 4 krajce toastového chleba, 60 ml plnotučného mlieka, 2 vajcia, 1 lyžička vanilkového extraktu, strúhanka, škoricový cukor, 25 g masla, práškový cukor na posýpku

POSTUP:

1. Jahody nakrájame na štvrtiny. Polovicu z nich roztlačíme a zľahka primiešame do syra ricotta. Vnútorné strany toastu natrieme medom. Potrieme syrovo-jahodovou zmesou a na ňu poukladáme štvrťky ostatných jahôd. Prikryjeme toastom.

2. Vajcia vyšľaháme s mliekom a vanilkovým extraktom. Do toho namočíme rozkrojené polovičky chleba. Necháme nasiaknuť asi 1 minútu.

3. Nasiaknuté polovičky obalíme v strúhanke zmiešanej so škoricovým cukrom. Opečieme dozlatista na rozpálenom masle. Hotové dáme na tanier a posypeme cukrom.

Náš tip: Toast pred natretím prejdite párkrát valčekom, lepšie drží pri opekaní.

 

Exmanžel na následky pracovného úrazu zomrel. Kedy má človek právo na priznanie pozostalostnej úrazovej renty?
Záhady travertínovej kopy: Svetový unikát predal jeho nálezca len za sto korún
Tekvicová polievka s granulkami

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×