Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené paradajky

01.11.2018 (39/2018) Príprava: 25 minút; Množstvo: 4 porcie
Plnené paradajky
1 fotografia v galérii
Plené paradajky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

8 veľkých pevných paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 cuketa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 450 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžička čerstvého nasekaného tymianu, 2 stonky ligurčeka, 2 vajcia

POSTUP:

1. Paradajky umyjeme, osušíme a každej odrežeme vrch. Lyžicou paradajky vydlabeme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky.

2. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom opečieme cibuľu, cesnak a cuketu. Osolíme a okoreníme. Opečenú zmes odstavíme, necháme vychladnúť a zmiešame v mise s mletým mäsom. Pridáme tymian a nasekaný ligurček. Nakoniec do zmesi zapracujeme vajcia a naplníme ňou vydlabané paradajky.

3. Naplnené paradajky poukladáme do zapekacej misy a pozakrývame vrchnými časťami. Pečieme približne 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Po upečení paradajky opatrne lyžicou rozdelíme na taniere a ešte teplé podávame.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

 

Exmanžel na následky pracovného úrazu zomrel. Kedy má človek právo na priznanie pozostalostnej úrazovej renty?
Záhady travertínovej kopy: Svetový unikát predal jeho nálezca len za sto korún
Tekvicová polievka s granulkami

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×