Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacia špička s rukolovou kašou

28.10.2018 (38/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 4 porcie
Teľacia špička s rukolovou kašou
1 fotografia v galérii
Teľacia špička s rukolovou kašou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kus teľacej špičky, 500 g koreňovej zeleniny, olej, soľ, mleté čierne korenie

Kaša: 500 g zemiakov, 100 ml mlieka, 100 g rukoly, 150 g masla, 50 ml olivového oleja

POSTUP:

1. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji z každej strany. Prelejeme aj s výpekom do zapekacej misy, vložíme do rúry vyhriatej na 150 0C, pečieme zakryté 2,5 hodiny. Potom odkryjeme, zvýšime teplotu na 190 0C a dopečieme ešte 10 minút. Odložíme na teplé miesto.

2. Zeleninu očistíme, nakrá- jame, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme vo výpeku z mäsa pri teplote 190 0C približne 20 minút.

3. Na kašu si uvaríme zemiaky v osolenej vode. Do horúcich zemiakov vlejeme mlieko a popučíme. Rukolu, olivový olej a maslo rozmixujeme a vmiešame do teplej kaše.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 3 hodiny

Náš tip: Namiesto rukoly môžeme do kaše použiť aj iné bylinky – medvedí cesnak, žihľavu... 

 

Za 6 mesiacov horelo 9 vlakov. Odborník hovorí o zanedbanej údržbe, skolabuje o pár rokov vlaková doprava?
Táto horúca súťaž je len pre skutočných odvážlivcov. Trúfli by ste si?
Škoricové hviezdičky

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×