Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené kura so zaprávaným karfiolom

14.10.2018 (36/2018) Príprava: 45 minút; Množstvo: 6 porcií
Plnené kura so zaprávaným karfiolom
1 fotografia v galérii
Plnené kura so zaprávaným karfiolom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kurča

Plnka: 2 rožky, 50 ml mlieka, 60 g masla, 1 vajce, soľ, medvedí cesnak

Na potretie kurčaťa: 2 lyžice oleja, 1 lyžičky červenej sladkej papriky soľ

Zaprávaný karfiol: 1 menší karfiol, soľ, sladká smotana, petržlenová vňať, citrónová šťava

POSTUP:

1. Rožky nakrájame na malé kocky, prilejeme mlieko, rozpustené maslo, žĺtok, soľ, nasekaný medvedí cesnak a poriadne premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielka.

2. Kura vykostíme od chrbta, naplníme plnkou, zvinieme a ovinieme niťou/svorkami.

3. Vložíme do maslom vymasteného pekáča, potrieme paprikovým olejom a pečieme pri 180 °C asi hodinu.

4. Priebežne potierame, aby sa koža pekne zapiekla. Upečené kurča zbavíme nite/svoriek. Krájame jemne vychladnuté, pretože sa lepšie krája. Výborne chutí aj na studeno.

Zaprávaný karfiol:

1. Umytý karfiol rozoberieme na malé ružičky a uvaríme domäkka.

2. Rozmixujeme s trochou sladkej smotany, dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou podľa chuti.

Náš tip: Ak nevieme vykostiť kurča, môžeme ho nechať vcelku, naplniť a strihať až po upečení.

 

S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!
Boris Valábik: Nie je ľahké zaspávať s tým, že na druhý deň sa musíte pobiť so 110-kilovým chlapom
V banskobystrickej miestnej časti kúsok od centra pretrváva „stredovek“ v podobe chýbajúcej kanalizácie

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×