Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová polievka

12.10.2018 (36/2018) Príprava: 25 minút; Množstvo: 6 porcií
Tekvicová polievka
1 fotografia v galérii
Tekvicová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 cibuľa, 1 tekvica, 100 ml smotany na varenie, 500 ml zeleninového vývaru, 40 g masla,mleté čierne korenie, soľ, balzamikový ocot, 100 g tekvicových jadierok

POSTUP:

1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme semien a nahrubo postrúhame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

2. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom cibuľu dosklovita opečieme. Podlejeme polovicou vývaru a pridáme postrúhanú tekvicu. Povaríme zhruba 20 minút.

3. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme zvyšný vývar a smotanu. Necháme prejsť varom a dochutíme soľou, korením a octom. Pred podávaním rozdelíme do tanierov a posypeme nasucho opečenými tekvicovými jadierkami.

 

Má takmer 80, visí na skale s vŕtačkou a robí pre deti turistickú cestu. Za vlastné
Špenátová polievka s haluškami
Týranie sviečkami, pichanie ihlicami: Bátorička mala najviac obetí umučiť v Sárvári, Maďari ju za vrahyňu nemajú

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×