Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rezancový nákyp s orechmi

10.10.2018 (36/2018) Príprava: 60 minút; Množstvo: 4 porcie
Rezancový nákyp s orechmi
1 fotografia v galérii
Rezancový nákyp s orechami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g hrubej múky, 2 vajcia, štipka soli, voda, 70 g masla, 80 g mletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, mletá škorica, slivkový alebo marhuľový lekvár, 100 ml mlieka, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy, vanilínový cukor na posypanie

POSTUP:

1. V mise zmiešame múku, jedno vajce, soľ a podľa potreby vodu. Vypracujeme hladké rezancové cesto, ktoré vyvaľkáme natenko na pracovnej doske. Potom ho nakrájame na tenké rezance a necháme mierne preschnúť. Vo väčšom hrnci ohrejeme osolenú vodu a rezance uvaríme. Hotové prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. Rezance v mise zmiešame s rozpusteným maslom a polovicou cukru. Štvrtinu rezancov navrstvíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na zapekanie. Posypeme polovicou orechov zmiešaných so zvyšným cukrom. Na to dáme druhú štvrtinu rezancov, tenšiu vrstvu lekváru, opäť rezance, orechy a rezance.

3. V mlieku rozšľaháme vajce a zmesou všetko zalejeme. Vložíme do rúry a upečieme. Hotové vyberieme z rúry, vyklopíme na servírovací tanier a posypeme vanilínovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 

Kapitánka z relácie Milujem Slovensko priznala vzťah so známym hercom: Napísal jej 54 listov!
Tip na výlet: V Jarabinskom kaňone sa vraj ukrýva otvor do pekla
Ženu si musel „zaslúžiť“ románom, lesk večierkov si užíval ako Gatsby. F. S. Fitzgeralda zničila žiarlivosť a alkohol

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×