Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mäsová roláda

06.10.2018 (35/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Mäsová roláda
1 fotografia v galérii
Mäsová roláda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g mletého hovädzieho mäsa, koreniaca zmes na mleté mäso, 3 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, 1 lyžica strúhanky, olej, 2 lyžice nasekaného medvedieho cesnaku, 150 g čerstvého syra Lučina, 1 lyžica nasekanej pažítky, 80 g tenkých plátkov slaninky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme koreniacou zmesou a ochutíme prelisovaným cesnakom. Pridáme žĺtok, preosiatu strúhanku a dobre premiešame.

2. Ochutenú zmes rozložíme na alobal potretý olejom do tvaru obdĺžnika. Na mäso rovnomerne rozložíme medvedí cesnak a navrstvíme čerstvý syr s pažítkou. Takto naplnenú roládu opatrne zvinieme a obalíme plátkami slaniny.

3. Zabalíme do alobalu a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút. Potom alobal otvoríme a roládu ešte 10 minút dopečieme.

 

Slovenské Lurdy? Posedeli sme si na kameni a pili vodu zo studničky, kde sa zázračne vyliečila grófka Forgáčová
Doma robí dusno! Martina Hubu prezývajú Aristokrat divadla, prečo nad ním rodina prevracia oči?
Poznajú tajomstvo dlhovekosti? Na týchto miestach vo svete sa ľudia dožívajú najviac!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×