Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mäsová roláda

06.10.2018 (35/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Mäsová roláda
1 fotografia v galérii
Mäsová roláda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g mletého hovädzieho mäsa, koreniaca zmes na mleté mäso, 3 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, 1 lyžica strúhanky, olej, 2 lyžice nasekaného medvedieho cesnaku, 150 g čerstvého syra Lučina, 1 lyžica nasekanej pažítky, 80 g tenkých plátkov slaninky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme koreniacou zmesou a ochutíme prelisovaným cesnakom. Pridáme žĺtok, preosiatu strúhanku a dobre premiešame.

2. Ochutenú zmes rozložíme na alobal potretý olejom do tvaru obdĺžnika. Na mäso rovnomerne rozložíme medvedí cesnak a navrstvíme čerstvý syr s pažítkou. Takto naplnenú roládu opatrne zvinieme a obalíme plátkami slaniny.

3. Zabalíme do alobalu a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút. Potom alobal otvoríme a roládu ešte 10 minút dopečieme.

 

Zistil som, že otec, ktorý ma vychovával, nie je môj biologický. Viem jeho otcovstvo ku mne zrušiť?
Plnené kura so zaprávaným karfiolom
Vďaka kráse a talentu ju prirovnávali ku Grete Garbo. Agresivita ju priviedla k elektrošokom a lobotómii

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×