Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letný tart s ovocím

16.09.2018 (33/2018) Príprava: 45 minút; Množstvo: 6 porcií
Letný tart s ovocím
1 fotografia v galérii
Letný tart s ovocím
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

150 g hladkej múky, 65 g masla, 100 g mletých lieskových orechov, 25 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli

Krém: 250 g mascarpone, 200 g bielej čokolády, 140 ml smotany na šľahanie, sezónne ovocie

POSTUP:

1. Do múky pridáme soľ, studené maslo, cukor, vajce a mleté lieskovce. Rukami vypracujeme cesto, ktoré vyformujeme do gule, zabalíme do fólie a vložíme na polhodinu do chladničky.

2. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do formy s nízkymi okrajmi. Na cesto uložíme papier na pečenie a nasypeme strukovinu pre zaťaženie. Pečieme na 180 0C približne 15 minút. Potom strukovinu a papier vyberieme a cesto dopečieme ešte 10 minút.

3. Bielu čokoládu nalámeme do misky, vložíme do hrnca s vodou a pomaly vo vodnom kúpeli roztopíme. Mascarpone vymiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec vmiešame vychladnutú roztopenú čokoládu. Natrieme na vychladnuté cesto, obložíme sezónnym ovocím a posypeme posekanými mandľami.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 

Má takmer 80, visí na skale s vŕtačkou a robí pre deti turistickú cestu. Za vlastné
Špenátová polievka s haluškami
Týranie sviečkami, pichanie ihlicami: Bátorička mala najviac obetí umučiť v Sárvári, Maďari ju za vrahyňu nemajú

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×