Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zeleninová polievka

14.09.2018 (33/2018) Príprava: 25 minút; Množstvo: 4 porcie
Zeleninová polievka
1 fotografia v galérii
Zeleninová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 viazanička jarnej cibuľky, 1/2 karfiolu, 1/2 brokolice, 1/2 hrnčeka sterilizovanej kukurice, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 kocka slepačieho bujónu, 2 črievka topeného syra, 3 lyžice masla, 3 lyžice hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka šampiňónov, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček smotany na šľahanie, 2 lyžice petržlenovej vňate, 3 mrkvy, olej

POSTUP:

1. Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme. Kukuricu scedíme, šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny, mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky, cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno.

2. Vo väčšom hrnci rozpálime olej, na ktorom opečieme cibuľu. Pridáme šampiňóny, karfiol a brokolicu, a podusíme. Zalejeme 4 hrnčekmi vody, pridáme bujónové kocky, zakryjeme a povaríme približne 15 minút.

3. Z masla, múky a zo štipky soli pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studeným mliekom a šľahačkou. Privedieme do varu a pridáme do polievky. Za stáleho miešania do polievky pridáme syr, mrkvu a kukuricu. Polievku podľa potreby osolíme, okoreníme a odstavíme. Pred podávaním primiešame nasekanú vňať.

 

Na konci socializmu naň ľudia zabudli, do módy prišla exotika. Turisti sa vracajú k sladkému životu na Balatone
Matej Tóth: Viacerí atléti sú obvinení krivo, no nie každý má taký prístup k vedeckým špičkám či peniazom ako ja
S mamou som nikdy nemal dobré vzťahy, zistil som, že si narobila dlhy. Môžem odmietnuť dedičstvo?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×