Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kurací tanier so zeleninou

10.09.2018 (32/2018) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie p
Kurací tanier so zeleninou
1 fotografia v galérii
Kurací tanier so zeleninou.
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, grilovacie korenie, sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, 300 g čerstvej zeleniny (brokolica, karfiol, hrášok, špargľa – podľa chuti), 40 g čerstvého špenátu, kurací vývar, olej, petržlenová vňať, kúsok masla

POSTUP:

1. Kuracie prsia pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme 15 minút odstáť. V hlbšej panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme a necháme odpočívať na teplom mieste.

2. Do rovnakej panvice pridáme očistenú zeleninu podľa chuti, pridáme kúsok masla a restujeme. Po 3 minútach pridáme do panvice vopred umyté listy špenátu, pokrájané tenké plátky cesnaku a ešte chvíľu restujeme.

3. Ochutíme sójovou omáčkou, v prípade potreby trochu posolíme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

4. Podávame najlepšie s tarhoňou.

Náš tip: Ak sú mäso alebo zelenina priveľmi tvrdé, prilejeme kurací vývar a pod pokrievkou krátko podusíme.

 

Na konci socializmu naň ľudia zabudli, do módy prišla exotika. Turisti sa vracajú k sladkému životu na Balatone
Matej Tóth: Viacerí atléti sú obvinení krivo, no nie každý má taký prístup k vedeckým špičkám či peniazom ako ja
S mamou som nikdy nemal dobré vzťahy, zistil som, že si narobila dlhy. Môžem odmietnuť dedičstvo?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×