Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letná torta

08.09.2018 (32/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Letná torta
1 fotografia v galérii
Letná torta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 vajcia, 150 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 4 lyžice kokosovej múčky, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 4 lyžice pomarančového džúsu, 1 kypriaci prášok

Plnka: 1 kg miešaného ovocia, 4 lyžice rumu, 1,3 l ľubovoľného 100-percentného džúsu, 3 balíky Zlatého klasu, 3 smotany na šľahanie, farebný dekor

POSTUP:

1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Postupne prilievame džús a olej. Zľahka primiešame kokosovú múčku a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 minút pri 180 °C.

2. Ovocie umyjeme, prekrojíme, zľahka premiešame a pokvapkáme rumom. V džúse uvaríme Zlaté klasy na puding. Na vychladnuté cesto rovnomerne rozložíme ovocie, zalejeme teplým pudingom a necháme vychladnúť.

3. Na vychladnuté rezy môžeme navrstviť šľahačku a posypať farebným dekorom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 

Exmanžel na následky pracovného úrazu zomrel. Kedy má človek právo na priznanie pozostalostnej úrazovej renty?
Záhady travertínovej kopy: Svetový unikát predal jeho nálezca len za sto korún
Tekvicová polievka s granulkami

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×