Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový dezert

03.08.2018 (27/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií
Čokoládový dezert
1 fotografia v galérii
Čokoladový dezert
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

150 g hladkej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 60 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 60 g pekanových orechov, 60 g rozpusteného masla, 150 ml mlieka, 1 lyžička vanilkovej esencie

Krém: 150 g jemného hnedého cukru, 2 lyžice kakaa, 200 ml vriacej vody, vanilková zmrzlina na ozdobenie

POSTUP:

1. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao a nasekané orechy. Pridáme maslo, mlieko, niekoľko kvapiek esencie a vymiesime tuhšie cesto.

2. Dno a boky formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, aby krém nevytiekol. Cesto dáme do pripravenej formy.

3. Hnedý cukor zmiešame s kakaom a vodou. Zmes nalejeme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia sa cesto nadvihne a na dne sa usadí čokoládový fondánový krém. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 50 až 60 minút

 

Kapitánka z relácie Milujem Slovensko priznala vzťah so známym hercom: Napísal jej 54 listov!
Tip na výlet: V Jarabinskom kaňone sa vraj ukrýva otvor do pekla
Ženu si musel „zaslúžiť“ románom, lesk večierkov si užíval ako Gatsby. F. S. Fitzgeralda zničila žiarlivosť a alkohol

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×