Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Morčacie stehno nadivoko

06.07.2018 (24/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie
Morčacie stehno nadivoko
1 fotografia v galérii
Morčacie stehno nadivoko
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

750 g morčacieho mäsa zo stehna, 2 lyžice hladkej múky, 3 mrkvy, 1 cibuľa, 50 g zeleru, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 lyžičky korenia na divinu, soľ, 300 ml smotany na šľahanie, 1 lyžička kryštálového cukru, olej

POSTUP:

1. V hrnci ohrejeme olej, na ktorom do sklovita opečieme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, podlejeme vodou, dáme pretlak, korenie, očistenú a nakrájanú zeleninu a cukor. Na miernom ohni prikryté dusíme domäkka.

2. Mäkké mäso vyberieme a podľa chuti nakrájame na menšie kúsky alebo necháme vcelku. Omáčku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3. Smotanu zmiešame s múkou a zmesou zahustíme omáčku. Necháme prejsť varom a odstavíme. Mäso podávame s knedľou preliate omáčkou.

 

Matej Tóth: Viacerí atléti sú obvinení krivo, no nie každý má taký prístup k vedeckým špičkám či peniazom ako ja
S mamou som nikdy nemal dobré vzťahy, zistil som, že si narobila dlhy. Môžem odmietnuť dedičstvo?
Robert de Niro na dovolenke: Spoznali by ste takto hollywoodsku hviezdu?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×