Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracia gulášová polievka

06.06.2018 (20/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Kuracia gulášová polievka
1 fotografia v galérii
Kuracia gulášová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, 4 vykostené kuracie stehná, 3 lyžice masti, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 200 ml bieleho vína, soľ, 500 ml hydinového vývaru, 100 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, sušený majorán

POSTUP:

1. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Očistené strúčiky cesnaku prelisujeme.

2. V hrnci rozpustíme masť, na ktorej orestujeme cibuľu, vhodíme mäso a za stáleho miešania na miernom ohni opekáme. Pridáme šampiňóny. Vmiešame červenú sladkú papriku, cesnak a ešte chvíľku restujeme. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka.

3. Potom pridáme paradajkový pretlak, víno a vývar. Povaríme asi 5 minút a dochutíme soľou, korením a majoránom. Podávame s čerstvým chlebom.

 

Má takmer 80, visí na skale s vŕtačkou a robí pre deti turistickú cestu. Za vlastné
Špenátová polievka s haluškami
Týranie sviečkami, pichanie ihlicami: Bátorička mala najviac obetí umučiť v Sárvári, Maďari ju za vrahyňu nemajú

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×