Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové placky po novom

19.04.2018 (14/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 6 porcií
Zemiakové placky po novom
1 fotografia v galérii
Zemiakové placky po novom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g zemiakov, 2 cibule, 1 žĺtok, 160 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 400 g jabĺk, mleté čierne korenie, soľ, 150 ml kyslej smotany

POSTUP:

1. Zemiaky a cibuľu ošúpeme, očistíme a nahrubo postrúhame. Dobre vyžmýkame a prebytočnú vodu vylejeme. Do zmesi pridáme múku, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Podľa potreby zahustíme ďalšou múkou.

2. Z cesta tvarujeme menšie placky, ktoré z oboch strán opekáme na dostatočnom množstve oleja. Hotové zbavíme prebytočného tuku.

3. Jablká očistíme, postrúhame, dáme do hrnca so 100 ml vody a podusíme domäkka. Uvarené rozmixujeme na kašu. Teplé placky podávame s jablkovým pyré a ozdobené trochou kyslej smotany.

 

Na konci socializmu naň ľudia zabudli, do módy prišla exotika. Turisti sa vracajú k sladkému životu na Balatone
Matej Tóth: Viacerí atléti sú obvinení krivo, no nie každý má taký prístup k vedeckým špičkám či peniazom ako ja
S mamou som nikdy nemal dobré vzťahy, zistil som, že si narobila dlhy. Môžem odmietnuť dedičstvo?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×