Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná plnka

09.04.2019 (13/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo:6 porcií
Veľkonočná plnka
1 fotografia v galérii
Veľkonočná plnka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 balík suchárov, 10 vajec, 1 kg mletého bravčového pliecka, 1/2 kg mletého bôčika, 100 g slaniny, 350 g polohrubej múky, strúhanka, 200 ml oleja, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kypriaceho prášku, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP:

1. Celé balenie suchárov dáme do misy, pokropíme vodou, po chvíľke vyžmýkame a prebytočnú vodu vylejeme. K suchárom pridáme mleté mäso, vajíčka a premiešame.

2. Na oleji opražíme cibuľu, slaninu a cesnak, olej zlejeme cez sitko priamo do zmesi. Pridáme múku s kypriacim práškom, korenie, môžeme aj petržlenovú vňať, opatrne premiešame a necháme odpočívať 15 minút.

3. Plech vymastíme, vysypeme strúhankou. Dáme piecť. Po upečení necháme 2 až 3 hodiny odpočívať.

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 190 °C

Plynová rúra: stupeň 5

Čas pečenia: 45 minút

 

 

Ekologickú katastrofu spomínali už v 80. rokoch. Zemplínsky trojuholník smrti stvoril najväčšie odkalisko na svete
Verejné vyznanie: Filip Tůma odhalil, čo si myslí o manželke Nele. Sen každej ženy!
Partia súkromných detektívov, aféry s modelkami, úzkosti. Pravda o dokonalých Beckhamovcoch!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×