Pečená kačica plnená jablkami

POTREBUJEME:
1 kačicu, 6 jabĺk, 1 pohár brusnicového kompótu, mleté čierne korenie, soľ
POSTUP:
1. Jablká ošúpeme a zo stredu vykrojíme jadierka tak, aby vznikol otvor. Naplníme brusnicovým kompótom.
2. Umytú a osušenú kačicu znútra i zvonka dôkladne osolíme a okoreníme. Do brušnej dutiny poukladáme naplnené jablká. Kačicu preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Kačicu počas pečenie polievame výpekom. Podľa potreby podlejeme ďalšou vodou. Ku koncu kačicu dopečieme odkrytú.
3. Upečenú kačicu vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a naporciujeme. Podávame s jablkami a knedľou.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 2 až 3 hodiny